Servis čiščenjaServis čiščenja

Opis storitve

Specialna čiščenja – čiščenje oken na višini

Specialna čiščenjaČistoča je v današnjem času ena od bistvenih pogojev za normalno življenje, zdravje in udobnost bivanja. Nemalokdaj se zgodi, da se največ umazanije nabira na mestih, ki jih ne moremo doseči zlahka. Specialna čiščenja potekajo na težko dostopnih mestih, na višini in v vseh vremenskih razmerah in predvidevajo uporabo posebnih čistilnih strojev, sredstev in metod. Specialna čiščenja izvajajo čistilci s potrebnim znanjem, sredstvi in izkušnjami za čiščenje v posebno zahtevnih razmerah.
Za čiščenje na višini se šteje vsako čiščenje nad višino iztegnjenih rok, brez trdne stojne podlage. Vsako delo nad to višino je zelo nevarno in zahtevno, zato so za tovrstna specialna čiščenja potrebni izurjeni delavci, ki so kos še tako težki nalogi na kateri koli višini. Specialno čiščenje oken na višini lahko opravimo s pomočjo zidarskih odrov, s pomočjo težke mehanizacije, dvižne košare ali pa s pomočjo delavcev na višini.

 

Čiščenje oken – specialna čiščenja na višini

Med specialna čiščenja sodijo tudi čiščenja na višini, kot je čiščenje oken. Gre za eno izmed opravil, ki se ga neradi lotimo, vseeno je potrebno. Nekateri prisegajo na spomladansko pomivanje oken, še posebno v času okoli velike noči, zagotovo pa je to pomembno opraviti tudi pred zimo. Okna odpirati in čistiti, ko temperature padejo, zagotovo ni najbolj pametno.
Ne glede na to, ali uporabljate doma pripravljeno čudežno čistilo ali kupljeno, pa je pri čiščenju oken zelo pomemben način čiščenja. Manjše praske na steklu lahko učinkovito zgladite z zobno pasto, za čiščenje kotov pa uporabite staro zobno ščetko ali vatirane palčke. Dodaten sijaj oken boste dosegli z bombažno krpo, police pa lahko učinkovito očistite s razredčenim alkoholom na krpi. V kolikor je mogoče, se pomivanja oken lotite v oblačnem vremenu, sonce bo namreč na steklu pustilo proge. Voda za pomivanje naj bo topla, saj z njo lažje odstranimo nesnago. Najprej pomijte zunanja, šele nato notranja stekla. Da boste lažje opazili mesta, ki ste jih zgrešili, na zunanjem delu stekla brisalec vlecite od vrha proti dnu, na notranji strani pa od leve proti desni.

Pomivanje oken je resda eno tistih opravil, ki ga nihče ne opravlja z veseljem, a z ustreznimi pripomočki in nekaj vaje bo vendarle nekoliko lažje. Zadošča že, če se jih lotite vsaj dvakrat letno.
Če pa nimate časa ali pa se vam ne ljubi, pa je Avtopralnica Horvat pravi naslov za vas. Poskrbeli bomo za kakovostno in zanesljivo generalno čiščenje tako stanovanja kot poslovnih prostorov,
specialna čiščenja pa vključujejo tudi strokovno in temeljito čiščenje oken na višini.

 

Vedno smo vam na voljo

Imate kakršno koli vprašanje, predlog ali pripombo o našem delu? Izpolnite kratek obrazec in se izrazite.

Ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaša telefonska št. (obvezno)

Zadeva

Sporočilo

Hiter odzivni čas

Čez dan smo vam vedno na voljo preko telefonske številke ali e-pošte. Se je zgodila nezgoda in je potrebno kaj urgentno očistiti? Pokličite nas in bomo storili vse, da se zadeva kar najhitreje popravi.

Vse dni v tednu

Vsi vemo, da umazanija in madeži ne počivajo med vikendom. Zato se trudimo narediti kar najbolj fleksibilen urnik, ki ustreza tako nam kot vam. Kontaktirajte nas in dogovorili se bomo o terminu čiščenja.